Oktatónkat, Virág Csabát beválasztották az Európai Kiberbiztonsági Szervezet igazgatóságába

2019. július 10. 16:33
Virág Csaba a Cyber Services egyik alapítója, kiberbiztonsági szakértő. Nemzetközi üzletfejlesztés terén a társaság vezető szakértője, emellett a Cyber Institute Kft. etikus hacker képzésének egyik oktatója. Több mint 15 évnyi tapasztalatot szerzett az IT-iparágban operatív és stratégiai vezetői pozíciókban, összességében pedig 400-nál is több IT-projekt sikeres megvalósítása fűződik a nevéhez.

Virág Csabát, a Cyber Services Kiberbiztonság Kompetencia Központ vezetőjét hároméves megbízatással az Európai Kibervédelmi Szervezet (European Cyber Security Organisation – ECSO) igazgatósági tagjává választották a 2019-es éves taggyűlésen. Az Európai Kibervédelmi Szervezet az Európai Tanács és európai iparági képviselők által 2016-ban létrehozott testület, melynek küldetése az EU kiberbiztonsági iparának fejlesztése és az iparágba irányuló közösségi források koordinálása.

A Cyber Services egyik alapítója és elismert kiberbiztonsági szakember ezentúl nemcsak operatív, hanem stratégiai szinten támogatja az európai kiberbiztonsági szakpolitikák kialakítását.

Eredeti cikk: Origo