A globális versenyben az egyik legfontosabb eszköz a digitalizáció, vagyis egyre több eszköz hálózatba kötése és működési optimalizálása. A hálózatban résztvevő eszközök növekezdésével egyidőben,  a számítógépes hálózatok kibertámadásának száma is évről évre nő, hiszen a több számítógép és informatikai rendszer több sérülékenységet és nagyobb potenciális hasznot jelent.

A tárgyak internetének (IoT) korszaka 50-220 milliárd csatlakoztatott eszközzel egyre nagyobb felületet teremt a számítógépes támadók számára a kiaknázáshoz, ami szükségessé teszi támadások gyors és pontos észlelését. A mobil számítástechnika, a kommunikáció és a tömegtároló architektúrák fejlődése az elmúlt évtizedben a nagy adatok jelenségét hozta létre, amely példátlan mennyiségű értékes adatot tartalmaz, nagy sebességgel, különféle formákban. Ezen nagy mennyiségű adatok valós időben történő feldolgozási képessége adatelemző eszközökkel, számos előnnyel jár, amely a kiberellenállóképességet növeli.

A kiberincidensekkel kapcsolatos adathalmaz előállítása és elemzése speciális tudást igényel, amelyet Security Big Data Analyst képzésünk során sajátíthanak el a résztvevők. Ennek a szakértelemnek a piaca egyre növekszik: Magyarországon több mint 20 000, az Európai Unióban kb. 2 millió szakember hiányzik a piacról, miközben a mostani ~13Mrd internetre csatlakoztatott eszközök száma 55-250Mrd közé növekszik a következő években.

Programunk résztvevői kiberbiztonsági alapok elsajátítása után megtanulják, hogyan ismerjenek fel logadatok statisztikai kiértékelésével sérülékenységeket, konkrét támadásokat, és kézhez kapják azokat az eszközöket, amelyekkel nem csak megoldhatják ezeket a problémákat, hanem felhasználható információt és cselekvési tervet készítsenek. A nálunk megszerzett készségek más üzleti  helyzetben is a képzés résztvevői javára válhatnak, mégpedig nem csupán a kibertámadások elemzésekor, hanem üzletmenetfolytonosság illetve hatékonyság fejlesztésénél is. A képzés lehetőséget ad az egyéni gondolkodásmód fejlesztésére, valamint egy keresett és sikeres szakma elsajátítására, ezáltal karrierfejlesztésre. A képzés befejezése után hallgatóink a Security Big Data Analyst alumni tagjai maradnak és folyamatosan frissülő közösségünkben naprakészen tarthatják tudásukat.

Miért válaszd ezt a képzést?

 • Oktatóink olyan nemzetközileg elismert szakemberek, akik a szakma meghatározó tagjai, és az oktatás mellett aktívan dolgoznak különböző projekteken itthon és külföldön.
 • Az iskola és a Cyber Services Zrt. között fennálló stratégiai együttműködésnek köszönhetően szinte minden évfolyamból vannak hallgatók, akik már a képzés során állásajánlatot kapnak.  
 • Végzett hallgatóink olyan keresett szakemberek, akik tudására itthon is igényt tartanak olyan vállalatoknál, mint az Ernst and Young, Magyar Telekom, OTP Bank stb.
 • Az oktatás nyelve magyar.

Azoknak ajánljuk, akik:

 • pontosan értik, milyen óriási technológiai változások küszöbén állunk és ebben mekkora szerepük lesz a felkészült információbiztonsági szakértőknek;
 • információbiztonsági szakterületen dolgoznak és szeretnék bővíteni tudásukat; pl. gyakorló rendszergazdák, incidenskezelők, logelemzők vagy etikus hackerek;nyitottak a komplex adathalmazok elemzésére, nem riadnak vissza a statisztika eszközeitől;
 • érdeklik az incidensek során keletkező digitális nyomok gyűjtésének módszerei és azok elemzése, valamint ezek alapján végrehajtandó incidenskivizsgálás;
 • érdeklődnek a kiberbűnözői, hacker csoportok tevékenységét feltáró és az azokban rejlő azonosítást célzó elemzési munka iránt;
 • érdeklődnek, nem csak a hagyományos hanem a data-driven security módszertanok elsajátítása iránt;
 • az itt megszerezett tudásukat nem csak hazai hanem nemzetközi területen is kamatoztatni kívánják
 • hazai és nemzetközi szinten is keresett szakmát szeretnének elsajátítani;
 • számára fontos, hogy egy szakmailag magas színvonalú közösséghez tartozzanak;

A képzés tematikája

A képzés képes rugalmasan kezelni a résztvevők különböző élethelyzeteit, nem kell feladniuk az egzisztenciájukat ahhoz, hogy elvégezhessék, ezért a modulonként is elvégezhető. A teljes tananyag írott és screencast formájában is elérhető hallgatóink számára, így biztosítva a folyamatos tanulási és gyakorlási lehetőséget. A képzés vizsgával zárul.

 

 1. LOGELEMZÉS (2021. szeptember 18. - 2021. október 30.)

Az IT rendszerek rengeteg gépi adatot termelnek. Minél több esemény naplózott formája áll a rendelkezésünkre, annál biztosabban lehet következtetni a rendszert ért támadásokra, a rendszerben felbukkanó anomáliákra. A logelemzés szakértői emellett képesek lesznek a rendszerüzemeltetés és a biztonságos szoftverek fejlesztésének támogatására is.

 

 1. NETWORK ÉS COMPUTER FORENSICS (2021. november 20. - 2022. január 15.)

Ebben a modulban a vírus- és hackertámadások nyomainak rögzítésével, a rendszerben telepített kártevőkkel, valamint a támadások során módosított adatok azonosításával foglalkozunk.

 

 1. MALWARE ELEMZÉS (2022. január 22. - 2022. március 26.)

A vírusok, zsarolóvírusok, malwarek visszafejtésével megismerhető az ilyen típusú programozott fenyegetések működése, mintázatok definiálása, ezzel hallgatóink képessé válnak az ellenintézkedések végrehajtására.

 

 1. AUTOMATIZÁLT LOGELEMZÉS STATISZTIKAI ÉS AI MEGOLDÁSOKKAL (2022. április 2. - 2022. május 14.)

A gyors reakcióidejű IT biztonsági megoldások egyre inkább felértékelődnek, az utóbbi években azonban a naplóüzenetek (logok) számának drasztikus növekedése miatt az elemzés még számítógépes támogatással is kihívást jelent. Igény viszont bőven akad a magas biztonsági szintű, automatizált elemzésre. Az elemzési munka jövője, hogy a statisztikai vizsgálat mellett automatikusan, minimális emberi beavatkozással, gépi tanulási algoritmusok feldolgozzák, tömörítsék, elemezzék és értékeljék az információt.

A képzés adatai

 • Képzés hossza

  21 kontakt képzési alkalom, alkalmanként 6 óra
 • A képzés indulása

  2021. szeptember 18.
 • Képzési alkalmak

  A gyakorlati napokat szombatonként 09:00- 16:00 közt tartjuk.
 • Jelentkezési határidő

  2021. szeptember 15.
 • Részvételi díj

  A képzés modulonkénti ára: 390.000 Ft+ÁFA/modul
  A teljes képzés ára : 1.750.000 Ft+ÁFA
 • A jelentkezéshez szükséges előképzettség

  Általános hálózati-, operációs rendszer és hardware/software ismeretek.
 • A képzés helyszíne

  Cyber Institute Kft. oktatóterem
 • Felvételi formája

  Felvételi elbeszélgetés

A képzés szakértői

Miért válaszd a Cyber Institute képzéseit?

 • Innovatív élményalapú platformot használva, a legjobb hazai szakemberektől tanulhatsz.
 • Szakértőink nemzetközileg jegyszett nevek, akik üzleti tapasztalata biztosítja, hogy a nálunk megszerzett tudásod piacképes legyen.
 • Előadásaink interaktívak, workshopjaink gyakorlatorientáltak. A tudás átadása mellett nagy hangsúly kerül a szakértőinkkel közös gondolkodásra és problémamegoldásra.

Volt hallgatóink mondták:

„Nem hiszem, hogy bármilyen újdonság mérhető lenne ahhoz a masszív alaphoz, amit a képzés nyújt. Erre épül minden, és ebből le is vezethető minden. Az újdonságok “csak” fejlődési irányok, de az alapok nélkül nincs értelme róluk beszélni.”
– Vargha Gergő, etikus hacker

Kapcsolat

Bővebb információért keress minket az office@cyberinstitute.hu email címen.